Цей напій, вже не перше століття шалено популярний у світі, а кількість його смаків і способів вживання обчислюється тисячами. Так-так, мова йде про каву. Для того, щоб до кінця насолодитися його смаком і ароматом, вам слід купити каву в зернах тому, що тільки в такому вигляді він може довгий час зберігати притаманні йому властивості. Є тільки о...

Цей напій, вже не перше століття шалено популярний у світі, а кількість його смаків і способів вживання обчислюється тисячами. Так-так, мова йде про каву. Для того, щоб до кінця насолодитися його смаком і ароматом, вам слід купити каву в зернах тому, що тільки в такому вигляді він може довгий час зберігати притаманні йому властивості. Є тільки одна обставина не в його користь — часу на приготування із зерен йде більше, ніж на приготування розчинної. Хоча справжніх гурманів ця дрібниця не лякає і вони незмінно набувають кави в зернах.

Стати подібним поціновувачем можете і ви. Достатньо лише відвідати інтернет-магазин «Карат», в якому, крім товарів офісного призначення, ви знайдете і зернової кави, а також безліч солодощів до нього. На сайт «Карата» вас приведуть пошукові запити «інтернет магазин кави київ» чи «купити каву київ». Ще одним запитом-помічником може бути «кави в зернах київ». Наш магазин здійснює кур'єрську доставку товарів не тільки в межах Києва, а й по області. І звичайно, по Україні, використовуючи популярні поштові служби.

Давайте познайомимося з видами кавових дерев. Лідер серед них — арабіка, яка отримала своє звучну назву від аравійського півострова, з якого і пішла його поширення. Сама арабіка буває різних видів, в залежності від території зростання рослини. Це досить вибаглива культура, яка високогірні райони з багатим вологою тропічним кліматом і насиченого мікроелементами грунтом. Саме в таких районах і збираються, а потім сортуються за розмірами, ягоди арабського сорту. Після чого їх чекає кілька етапів обробки, щоб у підсумку залишилися тільки самі зелені зерна. Звичний нам, коричневий колір додасть їм подальша обсмажування, яка є найважливішим етапом, здатним вплинути на кінцевий результат. Обжарка може мати різну ступінь інтенсивності, від легкої, при якій залишаються зелені вкраплення, до глибокої, званої італійської. Від неї залежатиме який смак і аромат придбає кава, зварена з таких зерен. І нарешті, кави в зернах або перемелюють, або залишають як є.

Друге місце за поширеністю займає вид під назвою «робуста», дерева якого відрізняються меншою вибагливістю і швидким зростанням, що істотно знижує вартість кінцевого продукту. А оскільки аромат і смак такого кави досить невиразний, він не претендує на звання вишуканого напою. Чому ж він так затребуваний? Все тому, що його змішують з чистою арабікою, якої, містить більше кофеїну робуста, надає додаткової міцності. Завдяки їй же знижується і ціна. А взагалі, в чистому вигляді робусту не вживають.

За підрахунками вчених, аромат кави містить у собі більше 220 компонентів. Його аромат залежить не тільки від сорту, а й від місцевості зростання, способу обробки, умов подальшого зберігання та багато чого іншого. А смак залежить від величезної кількості методів його приготування. Саме тому кава може бути дуже різним.

Less
More
Кава в зернах

Кава в зернах

55 товарів
Відображати 1 - 24 з 55 товарів