Спельта - найстаріший (прадавній) вид пшениці. Усі сучасні сорти пшениці були культивовані саме з неї. Нажаль, протягом селекції сучасна пшениця втратила свої найцінніші інгредієнти та дещо змінила своі властивості. Однак, деякі органічні фермерства все ще вирощують спельту. Чим вона так корисна? Білок клейковини містить 18 амінокислот, 8 з яких є незамінними, тобто такими, які не можуть бути синтезовані в організмі, і мають надходити до людини з їжею. Спельта має більшу кількість амінокислот, та значно вищий показник біологічної цінності білків (EAAI), ніж м’які та тверді сорти пшениці.*. За ці корисні властивості, та давнє походження спельту називають чорною ікрою серед злаків. Поживна (харчова) цінність на 100 g (г) продукту: Жири 1,7 g (г), з них насичені 0 g (г), вуглеводи 70 g (г), з них цукри 6,7 g (г), білки 13,3 g (г), сіль 0 g (г). Енергетична цінність (калорійність) на 100 g (г). продукту: 333 kcal (ккал) / 1393 kJ (кДж). Маса нетто 800 g (г) ℮. Умови зберігання: Зберігати в сухих, добре вентильованих , незаражених шкідниками хлібних запасів складах, з дотриманням санітарних правил. Уникати потрапляння прямих сонячних променів. Номер партії L, а також мінімальний термін придатності «Краще спожити до кінця» вказано на упаковці. Зафасовано за ТУ У 82.9-37335322-004:2021. БЕЗ ГМО. *Борошно зі спельти органічне відповідає обойному гатунку згідно з ГСТУ 46.004-99. Містить глютен. Сертифіковано Органік Стандарт UA-BIO-108 відповідно до Стандарту, що еквівалентний Постановам ЄС № 834/2007, 889/2008. Вироблено: ТОВ «Органік Оригінал», Україна, 04074, Київ, вул. Новозабарська, 21-А, тел/факс: +38044-353-83-21. Адреса потужностей виробництва: 07361, Україна, Київська обл., Вишгородський р-н, с. Нижча Дубечня, вул. Коробейникова, 7-В. WWW.ECOROD.UA